Zoete aardappel met snijbiet stoof

 

Snijbiet en zoete aardappel zijn erg lekker in een stoofgerecht met tomaat en specerijen. 

Ik heb kaneel, komijnzaad, venkelzaad en zwarte peper gebruikt om dit stoofgerecht op smaak te brengen, maar varieer naar smaak of gebruik wat je in huis hebt.

Kijk evt hier voor ideeën over te gebruiken specerijen.


Ingrediënten (2-3 personen):

- 2-3 zoete aardappels, geschild en in blokjes van 1 cm

- 1 prei, in halve ringen

- 1 knoflook, geperst

- 1 ui, gesnipperd

- 1-2 cm gember, fijngehakt

- 1 tl kaneel

- 1 tl komijnzaad

- 1 tl venkelzaad

- 1 tl zwarte peper

- Flinke bos snijbiet, steeltjes en blad gesneden

- 3 tomaten, in blokjes

- 2 el kokosolie

Bereiding:

Verhit een wok op laag vuur, smelt de kokosolie en fruit de knoflook, ui, gember, kaneel, komijnzaad, venkelzaad en zwarte peper.

Voeg de zoete aardappel en prei toe, roer goed door en zet het vuur wat hoger. Bak een paar min.

Voeg de tomatenblokjes en de steeltjes van de snijbiet toe, doe de deksel erop en stoof 5-10 min op laag vuur. Voeg dan het blad van de snijbiet toe en bak nog kort zonder deksel.

Serveer met papadum of rijst.




Reacties