Andijvie is één van mijn favoriete zomergroentes. Natuurlijk in een stamppot, maar het is ook erg lekker in een salade!
Ik plaatste al eerder een recept met andijvie en mango, maar deze vegetarische salade met aardbeien en feta smaakt ook lekker als lunchsalade. Gebruik een restje van een ander gerecht of een klein kropje uit de tuin.
Ingrediënten (1 persoon):
- klein kropje andijvie, fijngesneden
- handvol aardbeien, in plakjes
- stukje feta, verkruimeld
- pijnboompitten, licht geroosterd
Dressing:
- 3 el olijfolie extra vierge
- 1 el balsamicoazijn
- 1 el honing
- versgemalen peper
Bereiding:
Klop de ingrediënten van de dressing met een garde of vork door elkaar.
Meng de andijvie met de aardbeien en feta op een bord. Giet de dressing erover en serveer met de pijnboompitten.
Lekker als lunch.
Reacties
Een reactie posten