Gevulde paprika met rijst en feta

Gevulde paprika blijft erg lekker! Door ze te vullen met rijst en groenten heb je een volledige maaltijd.

Tip: Kook wat meer rijst en gebruik dit een dag later voor rijstfrittata of rijst met tomaatjes uit de oven (recept komt binnenkort online). 

 

Ingrediënten (2-3 personen): 

- 2 paprika’s, doormidden en zonder zaadlijsten

- 100 gr rijst

- 1 ui, gesnipperd

- 1 teen knoflook, geperst

- Paar takjes peterselie, gehakt

- Stukje feta, in blokjes

- Blikje mais

Bereiding:

Warm de oven voor tot 200 graden.

Leg de paprikahelften in een ingevette ovenschaal met de open kant boven. Bestrooi met wat zout en sprenkel er een beetje olijfolie in.

Bak de paprika’s 15 min voor.

Kook ondertussen de rijst gaar, giet af en laat met de deksel op de pan staan.

Verhit een beetje olie in een wok en fruit de ui en knoflook op laag vuur. Roer de tomatenpuree erdoor en bak een paar min. Roer dan de peterselie en mais erdoor en bak nog even. Voeg de rijst en feta toe, meng goed. 

Schep in de paprika’s. Verdeel wat evt over blijft naast de paprika’s in de schaal.

Bak nog 20 min in de oven.


 

 



Reacties