Griesmeelpudding met frambozen, een hele goede combinatie. Je maakt zelf een frambozencoulis door het fruit met geleisuiker te koken zodat het opstijft.
Maak de pudding in eenpersoons glaasjes als je een etentje hebt, maar je kunt ook mooie glazen puddingvormen voor meer personen gebruiken.
Wil een griesmeelpudding met steranijs maken? Kijk dan bij dit recept.
Ingrediënten (4 personen):
Voor de pudding:
- 50 gr griesmeel
- 500 ml volle melk
- 30 gr kristalsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
Voor de coulis:- 200 gr diepvries frambozen
- 50 gr geleisuiker
- 3 el water
- 1 el sinaasappelsap
- 1 tl sinaasappelrasp
Verder:- Puddingvorm (1-2 grote of 4 kleine)
Bereiding:
Maak eerst de griesmeelpudding, als die stijf is, dan kan de frambozencoulis eroverheen.
Voor de pudding:
Breng de melk met de suiker rustig aan de kook. Roer de griesmeel erdoor en laat 5 min al roerend zachtjes koken.
Spoel de puddingvormen om met koud water en giet in de puddingvormen.
Dek af met huishoudfolie op de pudding en laat minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.
Voor de coulis:
Doe alle ingrediënten in een pan, breng al roerend aan de kook. Laat 5 min doorkoken en giet het dan door een zeef in een schoon potje. Laat afkoelen tot handwarm en giet dan een laagje op de griesmeelpudding.
Dek af met folie over de glaasjes en laat nog verder opstijven.Bewaar tot gebruik in de koelkast.
Hoi Anke, ik maak af en toe ook griesmeelpudding. Ik heb vaak bevroren eiwitten in de vriezer en daar haal ik wat vanaf. Stijfgeklopt door de griesmeel spatelen, geeft een iets luchtiger pudding. Kan trouwens ook met opgeklopte slagroom, dat is natuurlijk lekkerder want een vollere en romigere pudding. Van de bramen die ik onlangs plukte en nu in de vriezer bewaar maak ik ook wel coulis, voor bij desserts. Ten slotte bedacht ik net dat een anijstoetje, zoals jouw andere griesmeelrecept, ook gemaakt kan worden met een anijsblokje (tegenwoordig zakje met poeder). Ik ga deze winter een anijspannacotta maken. Met een sausje van mandarijnsap. Nu zal zin in!
BeantwoordenVerwijderenGoed idee om er eiwitten door te doen, het wordt dan een griesmeel mousse.
BeantwoordenVerwijderen