Beef Wellington

Wie wil stiekem niet ook een mooie beef Wellington serveren aan zijn gasten? Maak één Beef Wellington voor 3 personen of leg er één naast voor een grotere groep eters.

Met deze stap voor stap instructie en een vleesthermometer kan iedereen het maken. Maak evt voor je 'echte' etentje een keer een beef Wellington voor proef zodat je beter kunt inschatten hoe lang bijv de oventijd is.

Serveer met 1 of meerdere groentes, bijv sperzieboontjes met walnootpesto en appelcompote en gebakken aardappels.

Wil je een heerlijke variatie met zalm? Dan kun je deze mini zalm Wellington maken. 


Ingrediënten (3-4 personen):

- 250 gr diamanthaas, aan 1 stuk

 

Voor de vulling:

- 250 gr champignons, fijngehakt

- 1 teen knoflook, geperst

- 1 sjalot, fijngehakt

- 2 takjes tijm, gerist en fijngehakt

- 1 takje rozemarijn, gerist en fijngehakt

- Peper en zout

 

Verder:

- 1 (of 1/2) rol bladerdeeg

- 6 plakken serranoham

- 1 eigeel

Bereiding:

Bak de diamanthaas rondom bruin in boter. Haal uit de pan en leg het afgedekt in de koelkast. Bak in dezelfde boter de champignons, sjalot, knoflook, peper, zout, tijm en rozemarijn bakken. 

Doe in met zo min mogelijk vocht in een kommetje in de koelkast.

Meet de omtrek en breedte van het vlees. Leg een stuk vershoudfolie (4x omtrek vlees) op het aanrecht. Leg daarop plakken ham aan 1 zijde van de folie, zorg dat het vlak met ham 2-3 cm groter is dan de gemeten omtrek en breedte.

Verdeel het champignonmengsel erover. Leg het vlees aan de kant zonder folie en rol vanaf daar strak op. 

Koel 1 uur of een nacht. Laat dan 1-2 uur (afh van tijd in koelkast) op temperatuur komen.

Haal een bakplaat uit de oven en bekleed met bakpapier. Warm de oven voor tot 220 graden.

Leg het bladerdeeg op een plank en leg het vlees in het midden. Rol strak op, en laat het deeg 1-2 cm overlappen. Leg het met de naad onder op de bakplaat. Snijd een ruitjespatroon in het deeg dat over is. Bestrijk de rol met eigeel en leg het ingesneden stuk deeg op de bovenkant. Bestrijk weer met eigeel.

Bak 10 min, zet de temperatuur dan op 180 graden en bak nog ca 15-20 min tot de kerntemperatuur 54 graden is.

Laat 10-15 min rusten onder aluminiumfolie voor je de Beef Wellington aansnijdt.


Reacties