Gebakken aubergine met geitenkaas


Aubergine in de hoofdrol! Gebakken in de oven met wat honing, geitenkaas en basilicum. 


Ingrediënten (3 personen):

- 2 aubergines 

- 2-3 el olijfolie 

- 3-4 el honing 

- 100 gr geitenkaas, verkruimeld 

- Paar blaadjes basilicum, gescheurd 

- Zeezout 

- Ovenschaal, ingevet 

Bereiding:

Verwarm de oven voor tot 200 graden. 

Snijd de aubergines doormidden en snij het vruchtvlees in kruisende diagonale lijnen zodat een raster ontstaat. Verdeel de olie en honing over de aubergines en strooi er wat zout over. Laat 5 min staan zodat de olie en honing intrekken. 

Leg de aubergines met de snijkant onder in een ovenschaal en bak ze 40 min in de oven. 

Haal de schaal uit de oven en draai de aubergines om zodat de snijkant boven ligt. 


Verdeel de geitenkaas en basilicum erover en bak nog 10 min tot de aubergines gaar zijn, zet dan nog ca 5 min de bovengrill aan zodat de kaas goudbruin kleurt. 

Serveer met wat met gebakken aardappeltjes met rozemarijn.




Reacties