Een kiprolletje maak je door een dun plakje kipfilet te vullen met gedroogde tomaten en basilicum blijft het vlees lekker mals.
Deze kipfilet rolletjes zijn erg lekker met gestoofde wortel (zie hier) en aardappels.
Ingrediënten (2 personen):
- 1 kipfilet
- 4-6 gedroogde tomaatjes, fijngesneden
- Handvol basilicumblaadjes, fijngesneden
- ½ el olie uit potje van de tomaatjes
- 4 worstenprikkertjes
Bereiding:
Snijd de kipfilet horizontaal doormidden en leg de stukken naast elkaar op een plank.
Meng de tomaatjes, basilicum en olie in een kommetje. Schep het mengsel aan de zijkant van de kipfilet en rol de filet op.
Zet het vast met 2 worstenprikkertjes, knip het uiteinde af.Verhit wat boter in een koekenpan en bak de rolletjes in ca 10 min gaar terwijl ze regelmatig gedraaid worden.
Doe evt de laatste paar min een deksel op de pan om de kip goed gaar te hebben zonder dat het uitdroogt.Serveer bijv met aardappels en gestoofde wortel.
Reacties
Een reactie posten