Met een basis quichedeeg kun je alle kanten op. Deze quiche heb ik gevuld met vis en verschillende soorten groente.
Ik maak vaak al eerder op de dag of een dag eerder het deeg volgens dit recept en bewaar het in de koelkast tot ik het ga bakken.
Ingrediënten (3-4 personen):
Voor het deeg:
- 300 gr bloem en extra bloem (om te bestuiven)
- 150 gr boter, in blokjes
- 1 ei
- Zout
- 2-3 el koud water
Voor de vulling:
- 1 courgette, in blokjes
- 175 gr pangasiusfilet, in stukken
- 1 tomaat, in blokjes
- 1 ui, in halve ringen
- 1 teentje knoflook, gesnipperd
- 2 takjes tijm, gerist
- 1 takje rozemarijn, blaadjes fijngehakt
- 3 eieren, geklutst
- 125 gr crème fraîche
Verder:
- Quichevorm, ingevet
- Paar el paneermeel
Bereiding:
Maak eerst het deeg.
Meng in een kom de bloem met de boter, het ei, een snuf zout en 2 eetlepels koud water tot een soepel deeg. Dit kan met de hand of met de keukenmachine (vlinder, lage stand). Voeg 1 extra eetlepel water toe als het deeg nog te droog aanvoelt. Verpak het deeg in folie en laat minimaal 30 minuten rusten in de koelkast.
Haal een bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor tot 200 graden.
Verhit een scheutje olie in een wok en fruit eerst de ui en knoflook op laag vuur tot ze zacht worden. Voeg de courgette, tomaat, tijm en rozemarijn toe en zet het vuur wat hoger. Bak de groentes een paar min aan. Doe de vis in de pan en laat nog kort meebakken terwijl je voorzichtig roert.
Meng ondertussen in een kom de eieren en crème fraîche.Rol het deeg uit tussen twee vellen bakpapier en leg in
de vorm. Prik een paar gaatjes in de bodem met een vork en bestrooi met wat
paneermeel. Verdeel de groentes erover.
Reacties
Een reactie posten