Rode biet, appel en geitenkaas! De perfecte combinatie in een quiche.
Je kunt het deeg kant en klaar kopen of zelf maken volgens dit recept.
Ingrediënten (3 personen):
- Quichedeeg,
zelfgemaakt of kant en klaar
- 500 gr rode
bieten, voorgekookt en in halve schijven
- 1 appel, in
halve schijven
- Paar takjes
dille, fijngehakt
- 200 gr
geitenkaas, verkruimeld
- 4 eieren
- 200 ml
kookroom
- Quichevorm,
ingevet
Bereiding:
Verwarm de oven voor tot 200 graden.
Rol het deeg uit en doe in de vorm. Leg een vel bakpapier op het deeg en doe er bakparels op.
Bak de bodem 10 min in de oven, haal de parels en bakpapier weg en bak nog 5 min.
Meng de eieren met kookroom, dille, peper en zout. Verdeel de biet en appel plakjes om en om rondom op het deeg. Verdeel de geitenkaas erover.
Giet het ei-roommengsel erover en bak de quiche nog ca 40 min in de oven tot het gaar is.
Snijd in punten en serveer.
Reacties
Een reactie posten