Plaattaart met courgette

Deze plaattaart is heerlijk op een zomerse dag. Weinig werk in de keuken en heerlijk fris. 

Wil je deze taart vegetarisch eten, laat de zalm dan weg en serveer met wat (meer) bietenchips en / of rucola.


Ingrediënten (3 personen):

- 1 rol bladerdeeg

- 1 courgette, in dunne plakjes 

- 2 tl citroenrasp

- 1 el oregano

- 125 gr crème fraîche

- 100 gr gerookte zalm

- Pijnboompitten naar smaak

Bereiding:

Verwarm de oven voor tot 200 graden. Rol het bladerdeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Maak met een scherp mes een snee op 1 cm van de rand, snijd niet helemaal door.

Haal de zalm uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.

Meng de crème fraîche met de citroenrasp, peper, zout en de helft van de oregano. Smeer binnen de rand op het bladerdeeg. Verdeel de plakjes courgette erover. Strooi de rest van de oregano in wat zout over de courgette.

Bak de taart onderin de oven in ca 25 min gaar en goudbruin. Strooi de laatste 5 minuten de pijnboompitten erover.

Verdeel de zalm over de taart en serveer. Lekker met wat bietenchips en rucola. 



Reacties