Deze plaattaart is heerlijk op een zomerse dag. Weinig werk in de keuken en heerlijk fris.
Wil je deze taart vegetarisch eten, laat de zalm dan weg en serveer met wat (meer) bietenchips en / of rucola.
Ingrediënten (3 personen):
- 1 rol
bladerdeeg
- 1 courgette, in dunne plakjes
- 2 tl
citroenrasp
- 1 el oregano
- 125 gr crème
fraîche
- 100 gr
gerookte zalm
- Pijnboompitten
naar smaak
Bereiding:
Verwarm de oven voor tot 200 graden. Rol het bladerdeeg
uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Maak met een scherp mes een snee op
1 cm van de rand, snijd niet helemaal door.
Haal de zalm uit de koelkast en laat op kamertemperatuur
komen.
Meng de crème fraîche met de citroenrasp, peper, zout en
de helft van de oregano. Smeer binnen de rand op het bladerdeeg. Verdeel de
plakjes courgette erover. Strooi de rest van de oregano in wat zout over de
courgette.
Bak de taart onderin de oven in ca 25 min gaar en goudbruin. Strooi de laatste 5 minuten de pijnboompitten erover.
Verdeel de zalm over de taart en serveer. Lekker met wat bietenchips en rucola.
Reacties
Een reactie posten