Deze schotel met aardappel en tonijn is een variatie op een tuna melt. Tonijn met kaassaus in een schotel met gegratineerde aardappels.
Wil je een gerecht met aardappel en tonijn dat wat minder calorierijk is? Maak dan deze aardappeltaart met tonijn en paprika .
Ingrediënten (3 personen):
- 300-400 gr vastkokende aardappels, in schijven van 1 cm
- 1 teen knoflook, geperst
- 1 prei, in dunne ringen
- 1 (rode) paprika, in blokjes
- 1 blikje tonijn op water, uitgelekt
- 150 gr kaas, geraspt
- 20 gr bloem
- 20 gr boter
- 200 ml melk
- Paar takjes dille, fijngehakt
- 1 ½ tl mosterd
- Grote ovenschaal, ingevet
Bereiding:
Kook de aardappelschijven in ca 15 min beetgaar.
Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden en de bovengrill op max.
Verhit wat vloeibare boter in een koekenpan en bak de knoflook, prei en paprika tot ze gaar zijn. Maak een bechamelsaus door boter te smelten in een steelpan. Roer de boter erdoor en laat zachtje een paar min garen. Giet dan al roerend met een garde de melk in kleine beetjes tegelijk bij. Roer de dille en mosterd erdoor en breng op smaak met wat peper. Laat een paar min zachtjes koken om iets in te dikken en roer dan 50 gr kaas erdoor.
Roer de saus en de tonijn door de groentes en doe alles in een ovenschaal. Verdeel de aardappel er dakpansgewijs over. Strooi de rest van de kaas erover.
Zet de oven op alleen bovengrill en laat de ovenschotel in ca 5 min goudbruin kleuren.Serveer met wat sla of een lichte salade.
Reacties
Een reactie posten