Bietenburger

Een heerlijke vegetarische burger vol smaak. Voor op een broodje of zo bij de frites. 

Ik heb rauwe bieten gebruikt, deze kun je heel makkelijk in een bak in de tuin kweken. Je kunt zowel gele als rode bieten gebruiken voor de burgers. 

Wil je zelf hamburgerbroodjes maken? Kijk dan eens bij dit recept.


Ingrediënten (2 burgers):

- Ca 100 gr rauwe biet, geschild

- 65 gr kikkererwten, uitgelekt en drooggedept

- 1 bosui

- ½ tl paprikapoeder

- 1 tl Italiaanse kruiden

- ½ tl komijnzaadjes

- 50 gr havermoutvlokken

Bereiding:

Hak de bieten fijn in een keukenmachine. Doe de kikkererwten, bosui, kruiden en specerijen erbij. Mix tot een homogeen mengsel. Doe de havermout erbij en mix nog goed door.

Leg 2 stukken huishoudfolie klaar. Verdeel het bietenmengsel in 2 porties en druk tot een bal. Druk goed aan en maak het dan platter tot een burger. 

Verpak de burgers in folie en laat een half uur in de vriezer rusten. Verhit een beetje zonnebloemolie in een koekenpan en bak de burgers op laag vuur gaar.

Lekker op een broodje met sla, komkommer, tomaat, kaas en avocado of zo bij een bord frites.




Reacties