Met een paar wortels, een appel en een ei maak je een lekkere wortelkoek.
Je kunt hem als een grote koek bakken voor een éénpersoonslunch of in bakringen als bijgerecht voor meerdere personen. Na het omdraaien kun je de bakringen weglaten.
Heb je zin in iets zoets? Maak dan deze wortelkoekjes!
Ingrediënten (lunch 1 persoon, bijgerecht 2-3 personen):
- 2-3
winterpenen
- 1 appel (bijv
jonagold)
- 1 ei
- 50 gr bloem
- 1 teen
knoflook, fijngehakt
- Paar takjes koriander,
fijngehakt
- Flinke snuf
zout
Bereiding:
Rasp de winterpeen en appel en dep droog tussen wat
keukenrol.
Meng het ei, bloem, koriander, knoflook en zout in een kom. Roer de wortel en appel erdoor.
Verhit een beetje olie in een koekenpan met anti aanbaklaag. Doe het wortelmengsel in de pan en verdeel het over de bodem als een grote koek.
Bak op middelhoog vuur met een deksel op de pan. Draai
halverwege mbv een bord.
Serveer als lunch of bijgerecht. Je kunt ook kleine wortelkoekjes bij het gourmetten maken.
Reacties
Een reactie posten