Bami met gemarineerde kip


Een flinke pan bami voor 2 dagen. Voor bami is het lekker om de kip vooraf te marineren.


Ingrediënten:

Voor de marinade:

 - 2 el ketjap manis

- 1 el sweet chilisaus

- 3 el zonnebloemolie

- 3 tl bamikruiden, van de toko (bv Tuana specerijen) of zelf gemixt.

- 1 rode peper uit bamipakket, fijngesnipperd (of minder als je niet van pittig houdt)

 

Voor de bami:

- 300 gr kipfilet, in blokjes

- 450 gr bamigroenten

- 2 rode puntpaprika's of andere groente, in blokjes

- mie, 1-2 nestjes per persoon

- ketjap manis naar smaak

Bereiding:

Meng de ingrediënten voor de marinade in een schaal. Doe de kip erbij en roer goed door. Marineer de kip een paar uur in de koelkast of ca een half uur op kamertemperatuur. Als je geen zin of tijd hebt om te marineren, verhit dan de ketjap met olie in een wok, bak de kip een paar minuten, voeg dan de bamikruiden en chilisaus toe en ga verder met de groenten zoals hieronder beschreven.

Kook de mie gaar volgens de verpakking. 

Verhit een droge (!) wok en doe de gemarineerde kip met marinade in de pan. Wok de kip een paar minuten op hoog vuur en voeg dan de groenten toe en zet het vuur middelhoog. Ik voeg de paprika en taugé later toe, zodat ze nog wat bite hebben. Voeg naar smaak ketjap toe. 

Snij de gekookte mie in kleinere stukken en voeg de gekookte mie toe aan het kip-groentemengsel, meng goed en bak nog kort.

Lekkere variatie: voeg 1 of 2 geklutste eieren toe aan de bami, bak kort mee. Of eet het met pindasaus.

Reacties