Rode koolsalade

Deze salade is lekker als bijgerecht, maar kan ook goed van tevoren gemaakt worden om bij de lunch gegeten te worden.

Voeg voor een complete lunch evt wat blokjes gerookte kip of feta samen met de rozijnen toe, neem de walnoten in een apart bakje mee.  

Als je voor een gerecht (zoals Rodekool met appel of Gestoofde rode kool) rodekool over houdt, dan is deze salade ideaal om de rest van de kool te gebruiken.


Ingrediënten (2-3 personen):

- 300 gram rodekool, gesneden

- 150 gram wortel, gesneden

- Handjevol rozijnen

- 2 el yoghurt

- 1 el mayonaise

- 2 tl mosterd

- 2 el citroensap

- snufje zout en peper

- walnoten naar smaak

Bereiding:

Meng de rode kool met de wortel, roer ook de rozijnen erdoor.

Neem een ander kommetje en maak daarin de dressing van de yoghurt, mayonaise, mosterd, citroensap en wat zout en peper. Roer de dressing door de groenten.

Voeg de walnoten vlak voor het eten toe aan de salade.

Lekker met gebakken aardappels en een stukje (in de grillpan) gebakken zalm.
 

Reacties