Gestoofde rode kool

Rode kool is een groente die wij hier allemaal lekker vinden en regelmatig eten. Volgens dit recept gekookt of uit een pot, maar als variatie stoof ik het ook weleens. 

Laat je niet tegenhouden door de grootte van een kool. Wat overblijft kun je goed in een salade eten, bijv. deze rode koolsalade. Je kunt natuurlijk ook een zak met gesneden rodekool gebruiken. 

Er is maar weinig bouillon nodig, je kunt het van een (half) blokje maken of een zakje drinkbouillon gebruiken.


Ingrediënten (4-6 personen):

- Ca ¾ rodekool, in kleine stukjes

- 1 ui, gesnipperd

- Paar takjes verse tijm, alleen blaadjes

- 2-3 el balsamicoazijn

- 200 ml (groente)bouillon

- Peper en zout


Bereiding:

Verhit een scheutje (olijf)olie in een wok en fruit de ui een paar min op laag vuur. Doe de rode kool erbij en roer goed door. Zet het vuur wat hoger en bak ca 5 min.

Roer de tijm, de balsamicoazijn en bouillon erdoor en zet het vuur lager. Doe een deksel op de pan en laat in ca 15 gaar worden, haal evt de laatste paar min de deksel eraf om het vocht in te koken. 

Breng verder op smaak met peper, zout of extra balsamicoazijn.

Serveer bijv met aardappels en verse worst of hachee.  

 

Wij eten dit vaak 2 dagen na elkaar, de eerste dag met gekookte aardappelen en de tweede dag de rodekool en worst opgewarmd in de magnetron en de rest van de aardappelen gebakken.

 

Reacties