Gehaktballen uit de oven

Voor deze gehaktballen heb je geen pan nodig, ze gaan direct de oven in. Kruid het gehakt met kerrie-, paprika- en uienpoeder en mosterd of naar eigen smaak.

Je kunt het gehakt al eerder op de dag kruiden en in de koelkast bewaren tot het rollen en bakken. Ze zijn een tweede dag ook lekker als ze in de magnetron opgewarmd worden, dus maak gerust voor meer dagen! 

Serveer 2 ballen per persoon.

 

Ingrediënten (6 personen): 

- 500 gr rundergehakt

-  3 sneetjes witbrood, zonder korst

- 100 ml melk

- 1 ei

- 1 eidooier

- 1 tl kerriepoeder

- 1 tl uienpoeder

- 1 tl gerookt paprikapoeder

- 1 el mosterd

- 1 tl zout

- peper

- 1 ui, gesnipperd

Bereiding:

Haal een bakplaat uit de oven en bekleed met bakpapier. Warm de oven voor tot 190 graden.

Leg de sneetjes brood naast elkaar in een (vleesbeleg)bakje en giet de melk erover. Laat even staan om te weken. Meng het gehakt met de rest van de ingrediënten in een kom en roer het goed door elkaar. 

Knijp het brood uit en kneed dit door het gehaktmengsel. Verdeel het gehakt in 12 porties en maak er balletjes van. Leg ze op de bakplaat en bak ze in ca 20 min gaar.

Serveer met aardappels en boontjes, rode kool of appelcompote.


Reacties