Gehakt-wortelpasteitjes

 

Deze pasteitjes zijn gevuld met gehakt en wortel. Lekker als hoofdgerecht met een salade of bij een lunch of high tea.


Ingrediënten (10 stuks / 3 personen):

- 8-9 plakjes bladerdeeg, ontdooid

- 1 el olijfolie

- ½ (rode) ui, klein gesneden

- 1 teentje knoflook, geperst

- 300 g rundergehakt

- 150 gr wortels, geschild en geraspt

- 200 ml bouillon van een blokje (rund of groente)

- 1 el bloem

- 1-2 el paneermeel

- losgeklopt ei

- muffinvorm, ingevet

Bereiding:

Verwarm de oven voor tot 180 graden.

Verhit een klein scheutje olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook op laag vuur even aan. Voeg het gehakt toe, zet het vuur iets hoger en bak het in een paar min rul.

Roer de wortel erdoor en schenk de bouillon erover en breng evt nog op smaak met wat peper. Laat ca 5 min sudderen, voeg 1 el bloem toe en verhit dat nog 2 min mee. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.

Verdeel ongeveer 2/3 plakje bladerdeeg in 10 vakjes van de muffinvorm, prik er met een vork een paar gaatjes in en strooi een beetje paneermeel op de bodem.

Schep het gehakt in de vorm en dek het af met 1/4 plakje bladerdeeg. Bestrijk de bovenkant met ei en bak ze in ca 20 gaar en goudbruin.
Serveer bijv met de tomatensalade met feta en kruiden of tomaten-mozzarella salade. Reken voor een hoofdgerecht met salade 3 pasteitjes per persoon.



 

 

Reacties