Hachee

Deze hachee staat even op en je krijgt daardoor lekker mals vlees. Breng het zelf op smaak met een thee-ei gevuld met laurier en kruidnagel.

Serveer bij hutspot gekookte aardappels met rode kool.

 

Ingrediënten (4-6):

- 700 gr runderlappen, op kamertemperatuur, in blokjes

- 30 gr boter

- 3 uien, grof gesnipperd

- 1 el bruine basterdsuiker

- 1 el bloem

- 3 el balsamicoazijn

- 400 ml rundvleesbouillon (van blokjes)

- 5 kruidnagels

- 3 laurierblaadjes

Bereiding:

Verhit een braadpan en smelt de boter op laag vuur. Doe het vlees in de pan en bak rondom bruin in ca 5 min. Roer de ui en suiker erdoor en bak ca 10 min, roer dan de bloem erdoor.

Doe de kruidnagels en laurierbladen in een groot thee-ei.

Voeg de balsamicoazijn, bouillon en het thee-ei met specerijen toe en breng aan de kook. Zet de pan op een kleine pit (of gebruik een sudderplaatje) en doe een deksel op de pan. Laat 3 uur sudderen tot het vlees gaar is, roer elk half uur even door. 

Laat het laatste half uur de deksel van de pan om de saus in te dikken. Haal het thee-ei uit de saus en breng evt nog op smaak met wat peper.

Lekker met hutspot of aardappels en rode kool.


 

 

 

Reacties