Andijviequiche

 

Andijvie voor de herfst. Dat krijg je door een quiche te maken met andijvie en rookworst. 

Ga je voor een winters gerecht, maak dan deze boerenkool quiche. Wil je aardappel bij de andijvie, dan kun je stamppot maken of deze aardappelgratin met andijvie en spek.

Deze quiche is als hoofdgerecht met salade voldoende voor 4-6 personen, maar kan ook goed als lunchgerecht geserveerd worden. De quiche kan goed in kleine vormpjes gemaakt worden, verkort de baktijd tot 20-25 min.


Ingrediënten (4-6 personen):

- 500 gr andijvie, fijn gesneden

- 300 gr rookworst, in plakjes

- 1 sjalotje, fijngesnipperd

- 1 tl kerriepoeder

- 1 rol bladerdeeg

- 3 eieren

- 125 ml crème fraîche

- 100 gr belegen kaas, geraspt

- Versgemalen peper

- paneermeel

- Quichevorm, ingevet

Bereiding

Verwarm de oven voor tot 200 graden. Leg het deeg in de quichevorm en strooi er wat paneermeel over.

Verhit een scheutje olie in een wok en fruit de sjalot even aan op laag vuur. Roer het kerriepoeder erdoor en bak nog 1 min. Voeg de rookworst en andijvie toe en bak tot de andijvie gesloken is, dit zal ca 5 min zijn.

Klop ondertussen de eieren los met de crème fraîche. Roer de kaas en wat peper erdoor. Verdeel de andijvie over het deeg met zo min mogelijk vocht en schep het eimengsel erover.

Bak de quiche in ca 35 min gaar, gebruik de laatste 5-10 min evt alleen onderwarmte.

Serveer met een salade als hoofdgerecht.


 

Reacties