Rodekool quiche

 

Wij eten regelmatig hartige taarten  en quiches, als variatie gebruik ik vaak andere groentes of bereidingen. Deze quiche met rodekool moet je zeker eens maken!

Deze quiche is voldoende als hoofdgerecht voor 2 personen of met een kop soep vooraf voor 4. Ideaal om op een avond met hapjes te eten. 

Je kunt gesneden rodekool kopen, of een halve kool zelf fijnsnijden. 

 

Gebruik de rest bijvoorbeeld in deze salade of  kook deze rodekool met appel.

 

Benodigdheden (2-4 personen):

- ½  rode kool, fijngesneden

- 1 rol bladerdeeg

- 1 kaneelstokje

- Handvol rozijnen

- 1 appel, geschild en in plakken

- 2-3 el roomkaas

- 1 ei, losgeklopt

- Peper en zout

- Sinaasappel, rasp

- Evt wat walnoten of pecannoten, grof gehakt

- Quichevorm, ingevet

Bereiding:

Verwarm de oven voor tot 200 graden.

Kook de rodekool met rozijnen en het kaneelstokje 10-15 min in een laagje water beetgaar. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.


Leg ondertussen het deeg in de vorm, prik met een vork gaatjes in de bodem en bak het ca 10 min voor.

Meng de roomkaas met het ei, sinaasappelrasp, peper en zout. Smeer dit over het deeg.

Verdeel de rode kool in de vorm, leg de appelplakjes erop en leg er evt een paar noten op.

Bak in ca 20 min gaar en goudbruin. Serveer warm.

Variatie: Maak de quiche in eenpersoons vormpjes.

 

 

Reacties