Pastinaak-aardappel puree

 

Door pastinaak toe te voegen aan een aardappelpuree voeg je extra groente èn smaak toe aan je maaltijd!

Serveer deze puree als bijgerecht bij je doordeweekse maaltijd. Het kan ook goed bij een uitgebreid (kerst)diner, ideaal doordat het weinig aandacht vraagt tijdens de bereiding.

Als wij zelfgemaakte appelcompote eten, dan eten we er nog wat extra groentes bij, zoals maiskoekjes, rode kool of deze patinaak-aardappelpuree.


Ingrediënten (4-6 personen):

- 500 gr iets kruimige aardappels, geschild en in stukken

- 400 gr pastinaak, geschild en in blokjes gesneden

- 3-4 el roomkaas met tuinkruiden

- 2 bosuitjes, in schuine ringen

- Versgemalen peper en zout

Bereiding:

Doe de aardappels en de pastinaak in een pan met water tot de groentes net onder staan. Breng aan de kook op middelhoog vuur en kook ze in ca 20 min gaar.

Giet af en vang wat kookvocht op. Voeg de roomkaas, helft van de bosui en een klein scheutje vocht toe aan de groentes en stamp tot een puree. 

Voeg meer kookvocht toe als het nog wat droog is. Breng op smaak met peper en zout.

Schep de puree op de borden en verdeel de rest van de bosui erover.

 

Lekker met appelcompote en vlees of als bijgerecht bij een kerstdiner.

 

 


Reacties