Quiche met tomaten en mozzarella


Deze quiche met tomaten, pesto en mozzarella is altijd lekker! Serveer het als avondeten met een salade of eet het bij de lunch. Je kunt het ook als vegetarisch bijgerecht bij een picknick of BBQ eten.

Ik heb de pesto gemaakt volgens dit recept. Het quichedeeg kun je natuurlijk ook zelf maken, gebruik dan dit recept.

 

Ingrediënten (3 personen): 

- 250 gr cherrytomaatjes, doormidden

- 150 gr mini mozzarella, doormidden

- Handvol basilicum blaadjes, gescheurd

- 1 quichebodem, zelf gemaakt of kant en klaar

- 3 eieren

- 125 gr crème fraîche

- 3 el pesto

- Zout en peper

- 1 quichevorm (28 cm ø), ingevet


Bereiding:

Warm de oven voor tot 200 graden.

Klop de eieren los met de crème fraîche en de pesto. Breng op smaak met wat peper en zout.

Doe het deeg in de vorm en leg de tomaatjes met de snijkant naar boven en de mozzarella met de snijkant naar onderen in de vorm. Verdeel de basilicum erover.


Giet het ei-mengsel over de tomaten en draai de vorm om het te verdelen.

Bak de quiche in 30-40 min gaar en goudbruin.

Serveer met een salade van rucola en tomaten.

 


Reacties