Mosselen met venkel

 

 

Zilte mosselen met frisse venkel. Erg lekker bij wat frites of brood!

Wil je graag meer mosselen maken? Kijk dan eens bij dit basisrecept of deze mosselen uit de wok


Ingrediënten (1 persoon):

- 1 kilo mosselen, schoongespoeld en kapotte verwijderd

- 1 venkel, knol in reepjes, wat blaadjes als topping

- 2 sjalotjes, in halve ringen

- 1 prei, in halve ringen

- Paar takjes dragon, blaadjes fijngesneden

- 150 ml (drink)bouillon

Bereiding:

Verhit wat olie in een wok en fruit de sjolot, venkelreepjes en prei ca 10 min op laag vuur.

Zet het vuur wat hoger en wok de mosselen 3 min mee. Doe het vuur weer lager en en giet de bouillon erbij en de dragon. 

Laat nog 3-4 min zachtjes koken tot de mosselen allemaal open en gaar zijn.

Serveer met frites of stokbrood.


 

 

 

Reacties