Rode en witte kool smaken heel goed samen in een stamppot. Lekker met appel en kaneel.
De kolen zijn aangesneden een poosje houdbaar in de koelkast. Gebruik de kolen bijv in een salade (bijv deze of deze), in muffins of springrolls.
Ingrediënten (4 personen):
- 1 kg rode en witte kool
- 1 kg aardappelen, geschild en in stukken
- 1 rode ui, grof gesnipperd
- 1 jonagold appel, geschild en in blokjes
- 1 kaneelstokje
- 1 el balsamicoazijn
- 1 el bruine suiker
Bereiding:
Snijd de kool bijv met een keukenmachine in reepjes.
Verhit vloeibare boter in een wok en bak de ui en appel. Voeg de kool, balsamicoazijn, suiker en kaneel toe toe en wok tot het beetgaar is.Kook ondertussen de aardappelen gaar en stamp tot een puree.
Roer de kool erdoor en breng verder op smaak met zout en peper. Serveer met een gehaktbal of een stuk witte kaas.
Reacties
Een reactie posten