Stoofschotel

Op een koude donkere herfstavond smaakt een stoofschotel extra lekker! Reken een paar uur om het vlees lekker mals te maken en serveer met aardappelpuree.

Heb je zin in ander stoofvlees? Kijk dan eens bij deze hachee of Vietnamees stoofvlees.


Ingrediënten (4-5 personen):

- 700 gr sucadelappen, op kamertemperatuur, in blokjes (2x2 cm)

- 2 uien, grof gesnipperd

- 1 klein blikje tomatenpuree

- 3 wortels, in (halve) plakken

- 1 (rundvlees)bouillonblokje

- 2 el balsamicoazijn

- 400 gr champignons, in plakken

- 1 el tijm, vriesdroog of vers

Bereiding:

Doe een klontje boter in een pan met dikke bodem en laat smelten. 

Doe het vlees met de tomatenpuree en uien in de pan en bak al omscheppend rondom bruin. Dit zal zo’n 5-10 min duren.

Voeg de wortels, balsamicoazijn, tijm, het bouillonblokje en 200 ml heet water toe en breng aan de kook. Zet de pan op een kleine pit evt met sudderplaatje en laat met de deksel op de pan ca 2 uur stoven. Roer elk half uur door.

Voeg de champignons toe aan de stoofschotel en laat nog ca 45 min zonder deksel zachtjes koken.

Lekker met aardappelpuree.

 

Reacties