Een groene quiche, de naam zegt het al. Deze quiche zit vol groene groenten. Doe de groentes als laatste in de quiche, zodat ze goed opvallen.
Omdat deze groentes veel vocht bevatten, heb ik de bodem al gebakken voordat de vulling erin gaat.
Je kunt de mascarpone vervangen door crème fraîche. Dat is gezonder, maar minder romig.
Ingrediënten (3 personen):
- 6-7 plakjes
diepvriesbladerdeeg (ontdooid) of een rol vers bladerdeeg
- 1 ui,
gesnipperd
- 1 teentje
knoflook, geperst
- 200 gr
spinazie, grof gesneden
- 2 preien, in
ringen
- 250 gr
mascarpone
- 2 eieren
- 1-2 el tijm
- 100 gr
Parmezaanse kaas, geraspt
- Peper en zout
- quichevorm
(ingevet)
Bereiding:
Verwarm de oven voor verwarm oven voor tot 200 graden. Zorg
dat het rooster net onder het midden van de oven zit (haal evt de bakplaat
eruit). Alles wordt laag in de oven gebakken om de bodem goed gaar te krijgen.
Doe het bladerdeeg in de quichevorm en bak het 15 min
blind (ovenpapier en bakbonen erop). Haal de bakbonen en bakpapier van het
deeg, zet de oven op 180 graden en bak nog 10 min.
Maak ondertussen de vulling. Verhit een scheutje olie in
een wok en fruit de ui met de knoflook op laag vuur. Doe de prei erbij, zet het
vuur hoger en bak tot de prei wat zachter wordt.
Doe de spinazie er in porties bij, roer goed en bak tot
het geslonken is. Giet het overtollig vocht weg en breng op smaak met wat peper
en zout.
Klop in een kom de mascarpone los met de eieren. Breng op
smaak met de tijm, Parmezaanse kaas en wat peper.
Giet het mascarpone mengsel op het bladerdeeg.
Verdeel de groentes erover en bak nog 25-30 min bij 180 graden.




Reacties
Een reactie posten