Een eenvoudige vegetarische ovenschotel met verschillende groentes, linzen en aardappelpuree.
Varieer met de groentes en kruiden die je gebruikt in de groentemix. Neem ipv champignons en laurierblaadjes bijvoorbeeld courgette en oregano. Je kunt ook de wortel vervangen door prei, dit geeft wel een andere structuur.
Eet je graag vlees? Roer dan wat uitgebakken spekjes toe samen met de linzen.
Ingrediënten (3 personen):
- 1 ui, gesnipperd
- 1 groot blikje
tomatenpuree
- 250 gr (kastanje)champignons,
in stukken
- 1 winterppen,
in blokjes
- 2
laurierblaadjes
- Paar takjes
tijm
- 200 gr linzen
(blik), uitgelekt
- 500 gr
aardappelen, geschild en in gelijke stukken
- 50 gr skyr of
kwark
- 50 gr cheddar,
geraspt
- Ovenschaal,
ingevet
Bereiding:
Verwarm de oven voor tot 190 graden.
Verhit een scheutje olie in een wok of koekenpan en fruit de ui met de
tomatenpuree een par min op laag vuur. Doe de wortel, champignons, laurier en
tijm erbij. Giet een beetje water bij de groentes en laat 10 min zachtjes koken
met een deksel op de pan.
Haal het laurier en de tijm eruit en breng op smaak met zout en peper. Roer de linzen erdoor.
Kook ondertussen de aardappelen gaar en stamp met de skyr, zout en peper tot een puree.
Doe de groenten onderin de ovenschaal en verdeel de aardappelpuree erover. Strooi de cheddar erover en bak ca 30 min in de oven tot het goudbruin is.





Reacties
Een reactie posten