Quiche met prei en ham

Een lekkere quiche voor het avondeten! Goed vullend doordat er veel groente (prei) in zit.

Als je quichedeeg overhoudt, gebruik dit dan voor mini quiches, bijv met rode ui, pesto en ham of met paprika, lenteui en chorizo.

 

Ingrediënten (4 personen):

- 4-5 preien, in dunne (halve) ringen, bv met de keukenmachine

- 150 g beenham (vleeswaren), in stukjes

- 200 g crème fraîche

- 4 eieren

- Peper en zout

- 1 el tijm (vriesdroog)

- 175 g oude kaas, geraspt

- 300 g quichedeeg (kant en klaar of zelfgemaakt)

- 2 el paneermeel

- quichevorm (28 cm), ingevet

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor tot 175 graden.

Verhit een scheutje olijfolie in een wok en bak de prei ca 10 min. Roer regelmatig door. Laat iets afkoelen.

Klop in een (beslag)kom de eieren las met de crème fraîche. Voeg ham en 2/3 van de kaas toe en breng het op smaak met tijm, peper en zout. Roer dit mengsel door de prei in de wok.

Rol het deeg uit en rol het losjes op de deegroller. Breng het zo naar de quichevorm en leg het erin. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem en strooi de paneermeel erover.

Schep de vulling op het deeg, verdeel de rest van de kaas erover en bak de quiche in de oven in ca 40 min gaar. 

Controleer na 35 min hoe donker de bovenkant is, dek evt af met aluminiumfolie.

Serveer warm of eet het op kamertemperatuur.
 


Reacties