Bietenrisotto

 

Door de bieten krijgt deze risotto een mooi kleur én smaak!

Ik heb deze keer spek van kalkoen gebruikt, maar 'gewone' spekreepjes kunnen natuurlijk ook. De bietjes zijn heel makkelijk met een keukenmachine te raspen.

Ingrediënten (4 personen):

- 2 (kip)bouillonblokjes

- 1,5 liter kokend water

- 2 sjalotten, grof gesnipperd

- 2 tenen knoflook, geperst

- 500 gr gekookte rode bieten, geraspt

- 300 gr risottorijst

- 4-5 el roomkaas

- 150 gr (kalkoen)spekreepjes

- Handvol walnoten, grof gehakt

- Rucola

Bereiding:

Maak 1,5 liter bouillon van de blokjes, breng tegen de kook aan en zet op (heel) laag vuur op het fornuis. Leg een jus- of soeplepel klaar om de hete bouillon te scheppen.

Verwarm een scheutje (olijf)olie in een grote pan. Bak de spekblokjes met sjalot en knoflook een paar min. Voeg de rijst toe en roer goed door.

Voeg dan een scheutje bouillon toe en roer de rijst goed door. Als de bouillon bijna opgenomen is, dan kan er weer nieuwe bijgeschept worden. De risotto moet heel zachtjes koken, een beetje ‘sudderen’ is voldoende, afhankelijk van het merk is de rijst na ca 18 min beetgaar. Voeg na 5 min de bietjes toe en kort voordat de rijstkorrels beetgaar zijn de roomkaas. 

Breng op smaak met peper. Schep op borden en verdeel de walnoten erover. Serveer met rucola of een andere pittige sla.

Deze risotto smaakt een volgende dag ook lekker als het opnieuw opgewarmd wordt. 


Wil je eens een andere risotto proberen? Kijk dan bijv bij mijn Risotto met prei, paprika en champignons, Champignonrisotto of Risotto met gedroogde paddenstoelen en paprika.

 

 

Reacties