Visstoofpotje

Een stoofpotje van 2 soorten vis, gemarineerd en dan gestoofd in kokosmelk en tomatenpuree.

Ik heb zalm en kabeljauw gebruikt, maar je kunt natuurlijk ook andere vis gebruiken. 

Een visstoof hoeft veel minder lang te stoven om gaar te worden, wil je een kruidige vleesstoof maken, dan laat je het langer sudderen. Kijk hiervoor eens bij mijn Vietnamees stoofvlees of hachee. Een groentestoof hoeft ook niet lang op te staan, een voorbeeld is deze gestoofde rode kool.


Ingrediënten (2-3 personen):

- 150 gr zalmfilet, in blokjes

- 150 gr kabeljauwfilet, in blokjes

- ½ limoen, sap en rasp

- 1 ui, fijngesnipperd

- 1 teen knoflook, geperst

- 2 paprika’s, in blokjes

- 250 ml (vis)bouillon (van blokje)

- 1 blikje tomatenpuree

- 1 tl komijn

- 1 tl gerookt paprikapoeder

- 1 tl suiker

- 200 ml kokosmelk

- peper en zout

- paar takjes koriander, blaadjes grof gehakt

Bereiding:

Maak een marinade van het limoensap, -rasp, peper en zout. Doe de vis erbij en meng. Laat ca 15 min op kamertemperatuur marineren.

Verhit een scheutje olijfolie in een wok en fruit de ui en knoflook een paar min op laag vuur. Roer de tomatenpuree, specerijen en suiker erdoor en laat kort fruiten. Zet het vuur wat hoger en doe de paprika erbij. Bak een paar min.

Giet de kokosmelk en bouillon erbij en breng aan de kook. Laat ca 10 min zachtjes pruttelen. Voeg dan de vis met marinade toe en laat nog 5 min zachtjes meestoven. Schep voorzichtig om zodat de visblokjes heel blijven.

Voeg naar smaak koriander toe en serveer met rijst of naanbrood.




 

Reacties