Tomatensoep met vis

 

Je kunt tomatensoep op veel verschillende manieren eten, deze soep met vis is een lekkere variatie! Lekker in de lente of zomer, maar ook als het nog wat kouder is.

Ga je liever voor vlees ipv vis? Kijk dan eens bij deze snelle tomatensoep met gehakt of deze Chinese tomatensoep of de tomatensoep met een Mexicaans tintje.


Ingrediënten (4-6 personen):

- 2 uien, in kwart ringen

- 2 teentjes knoflook, geperst

- 1 venkel, in stukken

- 1 paprika, in stukken

- 3 tomaten, in stukken

- 780 ml tomato frito (passata)

- 500 ml groentebouillon

- Paar takjes tijm, blaadjes gerist

- 260 gr kabeljauwfilet, in stukken

- Versgemalen peper

Bereiding

Verhit een scheutje olijfolie in een grote (soep)pan en bak de uien, knoflook, venkel en paprika even aan op laag vuur. Voeg na 10 min de frito en bouillon toe en breng aan de kook. Laat 10 min doorkoken en doe dan de tomaten en tijm erbij. Kook 20 min zachtjes met deksel op de pan.

Bestrooi ondertussen de kabeljauw met wat peper en bak kort aan in een koekenpan. Doe de vis na de 20 min koken in de soep en kook nog 10 min toto de groentes beetgaar zijn. Breng de soep evt nog verder op smaak met wat versgemalen peper.

Serveer met Turks brood of pistoletjes voor een complete maaltijd.



Reacties