Chai cupcakes

 

Ik maak regelmatig cupcakes, meestal vanille met of zonder fondant, soms chocolade- of marmercupcakes of gevuld met jam of chocolade. Wil je een keer wat anders maken, probeer dan deze chai cupcakes eens! 


Ik heb een kleine portie gemaakt, maar dit recept kan makkelijk verveelvoudigd worden!


Ingrediënten (4 stuks):

- 50 gr zelfrijzend bakmeel

- 50 gr boter, op kamertemperatuur

- 50 gr lichtbruine basterdsuiker

- 1 ei, losgeklopt en op kamertemperatuur

- Snufje zout

- 1 zakje chai-thee

- 3 el water, gekookt

Bereiding:

Warm de oven voor tot 175 graden. Zet het muffinblik klaar en doe er papiertjes in.

Doe het theezakje in een glas, giet er 3 el kokend water op en laat een half uur trekken. Doe het zout op het afgewogen bakmeel. 

Mix in een kom de boter met de suiker. Het moet een egaal, romig mengsel worden. Voeg dan het ei en de geconcentreerde thee toe, mix kort.

Voeg rustig het bakmeel toe. Zet de mixer even uit, voeg wat toe en mix dit er weer door tot alles erdoor zit.

Schep het beslag (bijv met een juslepel) in de cakevormpjes. 

Bak de cupcakes en ca 20 min gaar. Steek een sateprikker in een cupcake, als het er schoon uitkomt, dan is het gaar. 

 

Haal de cupcakes uit de vorm en laat ze afkoelen op een rooster.


Reacties