Pasteitjes met saté-gehakt

 

Satésaus alleen over de bami? Babi pangang kruiden alleen voor wokgerechten? Nee hoor, het is ook heerlijk om gehakt op smaak te brengen en hiermee een pasteitje te maken!

Wil je meer weten over het gebruik van verschillende kruiden en specerijen? Kijk dan eens op dit blog.


Eet deze pasteitjes met een salade als hoofdgerecht of serveer ze bij een buffet of uitgebreide lunch. Als je wilt variëren met pasteitjes of empanada's, dan kun je empanada's met feta of empanada's met gekruid gehakt maken.


Ingrediënten (9 stuks):

- 300 gr (runder)gehakt

- 120 gr satésaus

- 1 el babi pangang- of 5-spice kruiden

- 1-2 bosuitjes, fijngesneden

- 1 teen knoflook, geperst

- 9 vellen hartig taartdeeg, ontdooid

- Scheutje melk of ei

Bereiding:

Haal de bakplaat uit de oven, bekleed met bakpapier en warm de oven voor tot 200 graden. 

Meng het gehakt met de knoflook en specerijen. Verhit een beetje olie of vloeibare boter in een koekenpan en bak het gehakt rul. Zet het vuur uit. Roer de bosui en satésaus erdoor. 

Leg de vellen bladerdeeg op de bakplaat en schep op elk vel een lepel gehakt. Vouw goed dicht en bestrijk evt met melk of ei. 

Bak de pasteitjes in 18-20 gaar en goudbruin. Laat afkoelen op een rooster.


 



Reacties