Gemarineerde kip ketjap spiesjes


Met deze snelle marinade maak je heerlijke kip ketjap spies voor bij een bord bami, nasi of stamppot.

Je kunt de spiesjes het beste in een grillpan bakken, als je die niet hebt, dan kun je een koekenpan met antiaanbaklaag gebruiken. Gebruik dan wel wat olie in de pan bij het bakken. 

Wil je ook eens andere spiesjes maken? Kijk dan eens bij mijn varkensspiesjes, spiesjes met kastanjechampignons  of garnalenspiesjes.


Ingrediënten (2-3 personen):

- 300 gr kipfilet, in blokjes van 2x2 cm

 

Voor de marinade:

- 1 el ketjap manis

- 1 el sojasaus

- 2 el zonnebloemolie

- ½ el honing

- 1 el citroensap

- 2 teentjes knoflook, geperst

- 1 cm gember, geperst

- ½ rode ui, fijn gesnipperd

- ½ tl foelie

- 1 tl chilivlokken

 

Verder:

- 6 lange satéprikkers

Bereiding:

Meng de ingrediënten van de marinade in een kom en doe het vlees erbij. Roer goed om en laat ca ½ uur op kamertemperatuur marineren.

Leg de satéprikkers in een bakje water en laat ca ½ uur weken.


 Rijg de blokjes vlees aan de stokjes.

Verhit een grillpan (zonder olie) en bak de spiesjes in ca 8 min gaar, draai ze elke 2 min zodat alle kanten mooie strepen krijgen.

Serveer bijv met bami.


 

Tip: de rest van de marinade kan gebruikt worden om de groenten van de bami in te wokken.

Reacties