Deze salade met rode kool en tonijn is erg lekker als lunch of als bijgerecht bij het avondeten. Ideaal als je een restje rodekool hebt!
Ik eet regelmatig rodekool, gekookt of gestoofd en meestal houd ik een stuk rodekool over. Omdat de kool ook aangesneden een aantal dagen goed blijft, kun je de rest heel goed in een salade gebruiken.
Ingrediënten (1-2 personen):
- ¼ rode kool, geraspt
- 1 blikje tonijn op water
- 1 bosui, in ringen
- 1 appel, in blokjes
- 3-4 augurken, in stukjes
- 2 el mayonaise
- 3 el kwark
Bereiding:
Doe de tonijn in een kom en maak het wat los met een vork. Roer de kwark, mayonaise en augurk erdoor.
Meng de rodekool met de bosui en appel.
Roer de tonijn door de groentes en serveer.Tip: gebruik een keukenmachine om de rode kool te raspen en de bosui te snijden.
Reacties
Een reactie posten