Zoete aardappel en courgette zijn een goede combinatie. Voeg wat kaas en aardappel toe en je hebt een heerlijke ovenschotel.
Deze schotel is goed aan te passen voor meer mensen. Voeg een extra courgette toe en gebruik 600 gr zoete aardappel en aardappelen als je met 4 personen eet.
Het is belangrijk om de courgette heel dun gesneden te hebben. Ik heb hiervoor de snijkant van een blokrasp gebruikt. Je kunt ook een mandoline gebruiken.
Ingrediënten (3-4 personen):
- 500 gr
aardappel, geschild en in stukken
- 500 gr zoete
aardappel, geschild en in stukken
- Klontje boter
- Scheutje melk
- 1 courgette,
in dunne plakken (blokrasp of mandoline)
- 1 ui,
gesnipperd
- 1 teen
knoflook, geperst
- 100 ml tuinkruidenbouillon
- 2 el maïzena
- 125 gr crème
fraîche
- 100 gr
emmentaler kaas, geraspt
- Paar takjes
peterselie, gehakt
- Versgemalen peper
Bereiding:
Verwarm de oven voor tot 200 graden met bovengrill.
Kook de aardappel en zoete aardappel in 15-18 min gaar.
Stamp met een klontje boter en een scheutje melk tot puree, breng op smaak met
peper en zout.
Doe in de ovenschaal en strijk glad met een mes of de bolle
kant van een lepel.
Verhit ondertussen een koekenpan met een beetje olie en bak
de courgette, ui en knoflook ca 2 min op laag vuur. Doe de bouillon erbij en
laat 5 min zachtjes koken. Dik in met een papje van de maïzena in 1 el water. Schep
met een schuimspaan en zo min mogelijk vocht op de puree in de ovenschaal.
Meng de crème fraîche met de kaas, peterselie en wat peper. Verdeel over de courgette.
Zet de schaal 10-15 min in de oven tot de kaas goudbruin
begint te kleuren.





Reacties
Een reactie posten