Courgette met zoete aardappelpuree

Zoete aardappel en courgette zijn een goede combinatie. Voeg wat kaas en aardappel toe en je hebt een heerlijke ovenschotel. 

Deze schotel is goed aan te passen voor meer mensen. Voeg een extra courgette toe en gebruik 600 gr zoete aardappel en aardappelen als je met 4 personen eet.

Het is belangrijk om de courgette heel dun gesneden te hebben. Ik heb hiervoor de snijkant van een blokrasp gebruikt. Je kunt ook een mandoline gebruiken. 

Ingrediënten (3-4 personen):

- 500 gr aardappel, geschild en in stukken

- 500 gr zoete aardappel, geschild en in stukken

- Klontje boter

- Scheutje melk

- 1 courgette, in dunne plakken (blokrasp of mandoline)

- 1 ui, gesnipperd

- 1 teen knoflook, geperst

- 100 ml tuinkruidenbouillon

- 2 el maïzena

- 125 gr crème fraîche

- 100 gr emmentaler kaas, geraspt

- Paar takjes peterselie, gehakt

- Versgemalen peper

Bereiding:

Verwarm de oven voor tot 200 graden met bovengrill.

Kook de aardappel en zoete aardappel in 15-18 min gaar. Stamp met een klontje boter en een scheutje melk tot puree, breng op smaak met peper en zout.

Doe in de ovenschaal en strijk glad met een mes of de bolle kant van een lepel.

Verhit ondertussen een koekenpan met een beetje olie en bak de courgette, ui en knoflook ca 2 min op laag vuur. Doe de bouillon erbij en laat 5 min zachtjes koken. Dik in met een papje van de maïzena in 1 el water. Schep met een schuimspaan en zo min mogelijk vocht op de puree in de ovenschaal.

Meng de crème fraîche met de kaas, peterselie en wat peper. Verdeel over de courgette.

Zet de schaal 10-15 min in de oven tot de kaas goudbruin begint te kleuren.





Reacties