Zoetzure komkommersalade

Door de komkommer kort met rijstazijn en suiker te marineren, krijgt het een zoetzure smaak en past het goed bij Aziatische gerechten.

De dressing voor deze komkommersalade is vergelijkbaar met de dressing die voor sushi gebruikt wordt. 

Wil je een andere variatie van een salade met komkommer, probeer dan deze komkommersalade met fruit of deze salade van palmkool en komkommer .


Ingrediënten (2-3 personen):

- 1 komkommer, in lange dunne plakken

- 3 el Japanse rijstazijn (rice vinegar)

- 1-2 tl fijne kristalsuiker

- Snuf zeezout

- 1 cm rode peper, fijngehakt

Bereiding:

Doe de azijn in een kommetje en warm even in de magnetron (1 min, 360 watt), doe de suiker en zout erbij en roer tot de suiker opgelost is. Roer dan de rode peper erdoor.

Doe de komkommer in een schaal en giet het azijnmengsel erover. Roer goed door en laat ca 1 uur intrekken op kamertemperatuur. Schep het voor het serveren nogmaals goed door elkaar.

Lekker bij bijv. sushi of babi ketjap en rijst met kokos en erwten.

Bij deze salade vind ik het lekker om er wat rode peper door te doen. Gebruik de rest van de peper bijv in spaghetti aglio e olio, guacamole, bami of babi ketjap.

Reacties